قرص، ژل و پماد مترونیدازول برای جوش صورت

مترونیدازول یک آنتی بیوتیک موضعی است که در درمان آکنه بزرگسالان که یک بیماری مزمن که در آن پوست صورت ملتهب می شود و زخم ایجاد می شود، استفاده می شود. مترونیدازول ممکن است تعداد زخم ها را کاهش دهد، اما درمان کننده نیست. همچنین می توان از آن برای درمان برخی عفونت های واژن استفاده کرد. در ادامه با آکادمی ایران اسکین کر همراه باشید تا شما را با فواید مترونیدازول آشنا کنیم .
قرص و ژل مترونیدازول
مترونیدازول به صورت کرم، لوسیون یا ژل برای استفاده عرضه می شود. اگر از آن برای درمان آکنه استفاده می کنید، علائم شما ممکن است پس از سه هفته بهبود یابد و تا شش هفته یا بیشتر ادامه یابد. تا زمانی که پزشک به شما توصیه نکرده است، مصرف را قطع نکنید. اما به طور کل ، متوسط زمان درمان سه تا چهار ماه است.
برای درمان آکنه باید صورت خود را با آب و صابون بشویید و 20 دقیقه بعد از مترونیدازول استفاده کنید. در یک لایه نازک بمالید و به آرامی آن را بمالید. از کرم مترونیدازول باید دو بار در روز استفاده شود.
از مترونیدازول برای درمان عفونت های واژن نیز استفاده می شود ، برای عفونت های واژن باید دو بار در روز به مدت پنج روز از مترونیدازول استفاده شود. برای عفونت های واژن مترونیدازول باید قبل از خواب استفاده شود. اگر بعد از استفاده از جا بلند نشوید، به جز شستن دست ها متوجه فواید آن شوید.
برای داشتن اطلاعات بیشتر در رابطه با چگونه پوستی زیبا داشته باشیم ؟ ، کلیک کنید.
مترونیدازول یک آنتی بیوتیک است که نشان داده شده است در درمان آکنه موثر است. با کاهش التهاب و قرمزی مرتبط با آکنه کار می کند. التهاب زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی به باکتری ها و سلول های مرده پوست در فولیکول های مو پاسخ دهد. مترونیدازول با کاهش التهاب می تواند به کاهش شدت آکنه و جلوگیری از ایجاد جوش های جدید کمک کند.
یکی از مزایای اصلی مترونیدازول برای آکنه این است که می تواند به پاکسازی سریع پوست کمک کند. بسیاری از افراد طی چند هفته پس از استفاده از مترونیدازول متوجه بهبود آکنه خود می شوند. همچنین یک درمان ایمن و موثر برای آکنه است. این دارو مانند سایر داروهای آکنه عوارض جانبی مانند خشکی و لایه برداری پوست را ندارد.
مترونیدازول همچنین در درمان انواع مختلف آکنه موثر است. می توان از آن برای درمان آکنه های خفیف تا متوسط و همچنین موارد شدیدتر استفاده کرد. مترونیدازول همچنین می تواند در ترکیب با سایر درمان های آکنه استفاده شود تا رویکرد جامع تری برای مدیریت آکنه ارائه دهد.
برای داشتن اطلاعات بیشتر در رابطه با چگونه جوش را از بین ببریم؟ کلیک کنید.
اشکال دارویی مختلف مترونیدازول
مترانیدازول یکی از پر استفاده ترین آنتی بیوتیک ها است که بیشتر مردم از آن استفاده می کنند. این دارو به دلیل استفاده زیاد از آن دارای اشکال مختلفی است که از این اشکال می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- قرص مترونیدازول 250 میلیگرم
- قرص مترونیدازول 500 میلیگرم
- سوسپانسیون خوراکی مترونیدازول
- ژل واژینال مترونیدازول % 0.75
- ژل موضعی مترونیدازول % 0.75
- قرص واژینال مترونیدازول 500 میلیگرم
- شیاف واژینال مترونیدازول 500 میلیگرم
مترونیدازول برای تسکین دندان
در دندان های ما مقدار زیادی باکتری های هوازی وجود دارد که می توانند ساختار دندان و لثه های ما را به خطر بندازند و باعث درد شدید شوند. مترونیدازول با خواص آنتی بیوتیک خود می تواند این باکتری ها را از بین ببرد و باعث کاهش درد شدید دندان شود. به همین دلیل است که بیشتر پزشکان برای کودکان و بزرگسالان اشکال مختلف مترونیدازول را در زمان دندان درد تجویز می کنند.
درمان اسهال توسط مترونیدازول
در دستگاه گوارش ما به خصوص روده و مری مقدار زیادی باکتری های مضر مثل پروتوزوآها وجود دارد که می تواند باعث عفونت سیستم گوارش شود و به اسهال شدید پی در پی منجر شود. مترونیدازول چون یک آنتی بیوتیک بسیار قوی است، توانایی از بین بردن این باکتری ها را دارد. این دارو با توجه به اینکه می تواند میکروارگانیسم های عفونت زا را از بین ببرد، می تواند علائمی مانند اسهال را کاهش دهد.
مترونیدازول برای کمک به درمان بواسیر
مترونیدازول به تنهایی نمی تواند بواسیر را درمان کند و فقط در شرایط استفاده می شود که بواسیر باعث ایجاد زخم شده است که دلیل استفاده آن در این شرایط خواص آنتی بیوتیکی مترونیدازول است. این دارو را بعد از عمل نیز تجویز می کنند تا جای بواسیر عفونت نکند و باعث خونریزی بیشتر نشود. مترونیدازول یکی از کمک کننده های درمان بواسیر است و در پروسه درمان آن برای بیمار توسط پزشکان تجویز می شود.
پماد مترونیدازول برای جوش
برای کسانی که دچار بیماری های پوستی، مانند روزاسه و یا آکنه هستند، استفاده از پماد مترونیدازول بهترین روش درمان است. با مصرف این پماد باعث کاهش قرمزی پوست در بیماران مبتلا به روزاسه می شود. همچنین شما می توانید به کمک پماد مترونیدازول به درمان انواع جوش ها مانند سر سفید، جوش های قرمز و سرسیاه درمان کنید.
معمولا مترونیدازول در سه شکل پماد، ژل، قرص و یا لوسیون عرضه شده است و به دلیل اینکه استفاده از پماد راحت تر است، بسیاری از افراد دوست دارند از پماد استفاده کنند. از ان جایی که این پماد خاصیت آنتی باکتریایی دارد و می تواند باکتری های سطح پوست را درمان کند، در درمان آکنه هایی که در اثر باکتری ایجاد شده اند، بسیار موثر است.
تداخل های دارویی مترونیدازول
مترونیدازول یکی از دارو های پر استفاده در دنیای پزشکی است اما با هر دارویی نباید مصرف شود چون می تواند دچار تداخل دارویی شود. این دارو را حتما با مشورت با پزشک مصرف کنید تا مطمئن شوید که تداخل دارویی با دارو هایی که مصرف می کنید ندارد.
- واکسن حصبه
- واکسن BCG
- دی سولفیرام
- الکل
- پروپیلن گلایکول
- پیموزاید
نحوه مصرف پماد مترونیدازول
توجه کنید که این پماد فقط برای پوست قابل استفاده است و سعی کنید به مقداری که دکتر تجویز کرده است روزانه یا شبانه از این پماد استفاده کنید. برای نتیجه گیری بهتر، توصیه می کنیم حتما قبل از مصرف دست های خود و ناحیه ای که قرار است به آن کرم بزنید را بشویید.
بعد از خشک این ناحیه به آرامی پماد مترونیدازول به پوست خود بزنید. حتما تحویز دکتر را برای درمان را رعایت کنید و سعی کنید بعد از استفاده پماد مترونیدازول از استفاده لوازم آرایشی تا 5 دقیقه خودداری کنید. ممکن است هنگام مصرف پماد مترونیدازول دچار عوارض جانبی در پوست صورت شوید که اگر ادامه دار بود باید مصرف آن را قطع کنید.
اگر وضعیت پوستی شما دچار تغییر نشد و یا بدتر شد، حتما با پزشک خود در میان بگذارید. پزشک با صلاح دید خود می تواند پماد های دیگری برای پوست شما تجویز کند. پماد تجویز شده فقط مناسب برای پوست شماست و از پیشنهاد دادن به دیگران خودداری کنید.
معمولا دوره درمان این پماد 2 ماه است و بیشتر کسانی که مشکل پوستی دارند تا 2 ماه تمامی آکنه های پوستی درمان می شود. پماد مترونیدازول می تواند جای جوش و زخم ها را نیز درمان کند اگر جای جوش در صورت خود باقی مانده است، روزانه مقداری از پماد مترونیدازول روی صورت خود بزنید.
هنگام مصرف سعی کنید پماد مترونیدازول وارد چشم نشود. در صورتی که ناحیه مورد نظر در نزدیکی چشمان شماست، با دقت این پماد را مصرف کنید. اگر پماد وارد چشم شما شد سریع با آب بشویید، چرا که ممکن است باعث سوزش و قرمزی چشم شود.
عوارض جانبی پماد مترونیدازول
مانند هرداروی دیگر استفاده از پماد مترونیدازول ممکن است برای برخی از پوست ها مناسب نباشد. معمولا پزشکان با توجه به شرایط پوستی که دارید این پماد را تجویز می کنند اما ممکن است برخی از افراد که دارای پوست حساس هستند، دچار عواض جانبی شوند.
برخی از این عوارض جانبی ممکن است در همه افراد یکسان نباشد. اما مهم ترین عوارض جانبی که از این پماد دیده شده این علائم بوده است:
- سوزش پوست
- تحریک پوستی
- خشکی پوستی
- قرمزی و التهاب پوست
- اشک چشم
برخی از افراد ممکن است هنگام مصرف این پماد دچار واکنش آلرژیک شوند که بسیار نادر است. با این حال اگر شخصی دچار عوارضی مانند راش پوستی یا خارش شدید در پوست یا تورم حتما سریعا به پزشک مراجعه کنید.
مقدار مصرف پماد مترونیدازول
معمولا به این دلیل اینکه این دارو فقط با نسخه پزشک به فروش می رسد، مقدار مصرف آن در همه افراد یکسان نباشد. اما معمولا پزشکان توصیه می کنند از این پماد دوبار در روز به مقدار کافی بر روی پوست خود بزنید. آنتی بیوتیک ها نقش اساسی در درمان آکنه ها دارند.
آکنه یک بیماری شایع پوستی است که بسیاری از افراد در هر سنی را تحت تاثیر قرار می دهد. وقتی فولیکولهای مو با چربی و سلول های مرده پوست مسدود می شوند و منجر به تشکیل جوش های عفونی، جوش های سرسیاه و سرسفید می شوند. آکنه می تواند دردناک باشد و بر عزت نفس فرد تأثیر بگذارد. بسیاری از افراد برای خلاص شدن از شر آکنه به درمان های مختلفی از جمله مترونیدازول روی می آورند.
اثرات جانبی استفاده از مترونیدازول
عوارض جانبی مترونیدازول بسیار نادر و معمولاً خفیف است. در صورت تداوم یا شدید شدن هر یک از این عوارض به پزشک خود اطلاع دهید . از جمله عوارض استفاده از مترونیدازول می توان به وارد زیر اشاره کرد:
- افزایش قرمزی پوست
- خشکی پوست
- سوزش پوست
- تب
- درد معده
- ترشحات بدبو از واژن و… از جمله چند نمونه بارز از عوارض استفاده از مترونیدازول به شمار می روند.
توجه : اگر به مترونیدازول یا هر داروی دیگری حساسیت دارید به پزشک خود اطلاع دهید.
اگر به بیماری سیستم عصبی مرکزی، بیماری کبدی یا خونی یا بیماری کرون مبتلا هستید یا قبلاً داشته اید، از مترونیدازول به هیچ عنوان استفاده نکنید.
هشدار: در دوران بارداری از مترونیدازول استفاده نکنید زیرا ممکن است باعث نقص مادرزادی شود .
مزایای استفاده از مترونیدازول
از مهم ترین فواید مترونیدازول برای آکنه این است که می تواند به جلوگیری از ایجاد اسکار کمک کند. هنگامی که آکنه درمان نشود، می تواند منجر به زخم و تغییر رنگ پوست شود. مترونیدازول می تواند با کاهش شدت آکنه و جلوگیری از ایجاد جوش های جدید به جلوگیری از ایجاد اسکار کمک کند. استفاده از مترونیدازول می تواند منجر به شفاف تر، صف تر شدن پوست و در نتیجه منجر به افزایش اعتماد به نفس شود.
استفاده از مترونیدازول نیز آسان است. این به صورت ژل یا کرم موضعی موجود است که می تواند مستقیماً روی ناحیه آسیب دیده اعمال شود. این دارو به سرعت جذب پوست می شود و اثری از خود باقی نمی گذارد. بسته به شدت آکنه می توان از آن یک یا دو بار در روز استفاده کرد.
شما می توانید برای پاسخ به سوال چگونه جوش نزنیم کلیک کنید.
مترونیدازول علاوه بر درمان آکنه، فواید دیگری نیز برای پوست دارد. می تواند به کاهش ظاهر قرمزی پوست کمک کند. روزاسه یک بیماری مزمن پوستی است که باعث قرمزی، برافروختگی و برجستگی های کوچک و پر از چرک روی صورت می شود. مترونیدازول می تواند به کاهش التهاب و قرمزی مرتبط با روزاسه کمک کند و ظاهر کلی پوست را بهبود بخشد.
مترونیدازول همچنین در درمان عفونت های باکتریایی پوست مانند زرد زخم و اگزمای عفونی موثر است. با از بین بردن باکتری هایی که باعث عفونت میشوند، التهاب را کاهش میدهد و باعث بهبودی می شود. این باعث می شود آن را به یک درمان مفید برای طیف وسیعی از بیماری های پوستی تبدیل کنید.
در نتیجه، مترونیدازول یک درمان ایمن و موثر برای آکنه است. با کاهش التهاب، جلوگیری از تشکیل جوش های جدید و بهبود ظاهر کلی پوست عمل می کند. استفاده از آن آسان است و می توان آن را مستقیماً روی ناحیه آسیب دیده اعمال کرد. مترونیدازول همچنین در درمان سایر بیماری های پوستی مانند روزاسه و عفونت های باکتریایی موثر است. اگر با آکنه دست و پنجه نرم می کنید، مترونیدازول ممکن است یک گزینه درمانی موثر باشد.
کلام آخر
ما در این مطلب از آکادمی ایران اسکین کر به برسی موضوع قرص مترونیدازول برای جوش صورت پرداختیم . اگر این مطلب برای شما مفید بود می توانید نظرات و پیشنهادات خود را با به اشتراک بگذارید تا ما و همراهان نیز از تجربه های شما بهره مند شویم.
سوالات متداول
عوارض جانبی میترونیدازول چیست؟
- سوزش پوست
- تحریک پوستی
- خشکی پوستی
- قرمزی و التهاب پوست
- اشک چشم
اشکال دارویی مختلف میترونیدازول چیست؟
- قرص مترونیدازول 250 میلیگرم
- قرص مترونیدازول 500 میلیگرم
- سوسپانسیون خوراکی مترونیدازول
- ژل واژینال مترونیدازول % 0.75
- ژل موضعی مترونیدازول % 0.75
- قرص واژینال مترونیدازول 500 میلیگرم
- شیاف واژینال مترونیدازول 500 میلیگرم
تداخل های دارویی میترونیدازول کدامند؟
- واکسن حصبه
- واکسن BCG
- دی سولفیرام
- الکل
- پروپیلن گلایکول
- پیموزاید
دیدگاهتان را بنویسید