انواع جوش را بشناسید
جوش یا همان آکنه، نوعی بیماری پوستی که در سنین مختلف در برخی از قسمت های بدن پدید می آید. ممکن است در برخی افراد این بیماری تشدید شده باشد و در بعضی افراد به صورت گذرا پدید آمده و از بین رفته است. اما آیا این بیماری در همه افراد یکسان است؟ جواب این سوال خیر است چون در سال های اخیر متخصص های پوست و مو با مطالعه در این مورد، آکنه های پوستی را با توجه شکل، اندازه و رنگ به چندین دسته تقسیم بندی کرده اند که در ادامه مقاله به توضیح هر یک از آنان خواهیم پرداخت.
در این مقاله از ایران اسکین کر علاوه بر معرفی انواع آکنه های پوستی، راه حل های از بین بردن آنان نیز گفته شده است. پس با ما همراه باشید تا در مورد انواع آکنه ها کمی اطلاعات کسب کنیم.
آکنه چیست؟
در اول مقاله تعریفی از آکنه داشتیم ولی اکنون می خواهیم آن را کامل تر کنیم. آکنه یک بیماری پوستی است که از تجمع پوست های مرده و چربی های پوست در داخل فولیکول های مو ایجاد می شود. بیشتر آکنه های پوستی در پیشانی، صورت، شانه ها، پشت سر و پشت بدن پدید می آیند. بیماری آکنه یا همان جوش بیشتر در سنین جوانی و نوجوانی در انسان پدید می آید و بعد از مدتی خود به خود بهبود می یابد ولی ممکن است در برخی افراد به دلیل شرایط خاص پوست و مو جوش و یا اسکار جوش باقی بماند.
تا این قسمت مقاله یک دید کلی نسبت به بیماری آکنه پیدا کردید، اکنون می خواهیم به معرفی انواع آن بپردازیم پس با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.
انواع جوش های پوستی
همان طور که گفته شد، آکنه پوستی انواعی دارند و از فردی به فردی دیگر متفاوت می باشند به همین سبب قصد داریم انواع آن را با شما آشنا کنیم.
آکنه کومدون
جوش یا همان آکنه کومدون از جمله ساده ترین نوع جوش های پوستی می باشد که می تواند در گذر زمان به جوش های سر سیاه و یا سر سفید تبدیل شود. کومدون ها به دلیل جمع شدن چربی در منفذهای زیر پوستی به همراه پوست های مرده تشکیل می شود. از اصلی ترین علت های تشکیل کومدون ها بر روی پوست می توان به استفاده از کرم ها و لوازم بهداشتی اشاره نمود که باعث انسداد منفذهای پوستی می شود.
جوش های ولگاریس
جوش های ولگاریس نیز مانند کومدون ها از ساده ترین نوع آکنه ها می باشد ولی با این تفاوت که جوش ولگاریس خود انواع مختلفی دارد و از بد ترین نوع آن جوش های کیستی می باشد که اگر به صورت خوب درمان نشود ممکن است بعد ها از خود اسکار جوش به جا بگذارد.
جوش های سر سفید
جوش های سر سفید از خانواده آکنه های کومدون می باشد ولی با این تفاوت که چربی ها و پوست های مرده جمع شده در فولیکول های مو اجازه باز شدن منافذ پوستی را نمی دهند و بدین صورت منفذ با چربی های درون خود به صورت بسته روی پوست پدید می آید. جوش های سر سفید خیلی خطرناک و حساس نیستند که بخواهید سریعا آن را درمان کنید، فقط در زمان معین خودشان از روی پوست رفع خواهند شد.
جوش های سر سیاه
جوش های سر سیاه مشابه جوش های سر سفید از خانواده کومدون ها می باشد ولی برخلاف جوش های سر سفید که به صورت بسته روی پوست ظاهر می شوند، جوش های سر سیاه به صورت منافذی باز روی پوست ظاهر می شوند و بیشتر ما جوش های سر سیاه را می توانید روی بینی مشاهده کنید. مشابه اصلی ترین ویژگی کومدون ها جوش های سر سیاه نیز به دلیل جمع شدن چربی های زیر پوستی و پوست های مرده در منفذ های پوستی تشکیل می شوند.
جوش های چرکی
رایج ترین و شایع ترین نوع جوش هایی که می توان در اکثر افراد مشاهده کرد، جوش های چرکی می باشد. جوش های چرکی یا با نام علمی پوسچول ها به صورت یک برآمدگی سفید و یا زرد رنگ به همراه ناحیه های قرمز اطراف بر روی پوست ظاهر می شوند. از دست زدن و یا فشردن جوش های چرکی باید به شدت خودداری کرد چون هم دوران درمان و بهبود آن طول می کشد و هم عوارضی مانند اسکار آکنه را به همراه دارد.
کومدون های ملتهب شده
همان طور که از نامش پیداست از نوع آکنه های کومدون می باشد. معمولاً کومدون های ملتهب به صورت چند تایی و بیشتر روی پوست صورت ظاهر می شوند، مشابه جوش های چرکی نباید این نوع جوش ها را دستکاری کرد و خودشان بعد از گذشت زمان از پوست صورت رفع خواهند شد. کومدون های ملتهب در رنگ های سفید و مایل به قرمز بر روی پوست ظاهر می شوند ولی در ابعاد کوچکتر.
جوش های زیر پوستی
ندول ها و یا جوش های عمقی نوع دیگری از آکنه های پوستی می باشد که در اعماق پوست تشکیل می شوند، معمولا برجستگی های بزرگ و کمی دردناک از نشانه های جوش های عمقی می باشند. برای درمان این آکنه ها می توان از داروها و یا محلول هایی که پزشک متخصص تجویز می کند استفاده کرد .
آکنه کنگلوباتا
یکی از شایع ترین بیماری ها و نوع های آکنه که بیشتر در مردان به دلیل مصرف برخی تستوسترون ها پدید می آید. این نوع از آکنه بیشتر در قسمت های پشتی و قفسه سینه و پوست صورت ظاهر می شود و مشابه ندول ها از اعماق پوست تشکیل می شوند و همچنین در زیر پوست و اعماق آن به منفذهای یکدیگر دسترسی دارند. برای درمان این نوع از آکنه باید در زمان مشاهده سریعا به متخصص مراجعه کنید.
کلام آخر
آکنه های پوستی بیشتر در زمان نوجوانی ظاهر می شوند ولی باز می توان مشاهده کرد که در سنین بالا نیز این بیماری شایع است پس هنگام مشاهده هر گونه آکنه بر روی صورت نباید دستکاری کرده و اگر هم در طی چند روز بهبود نیافت می توانید با مراجعه به پزشک از انواع محلول ها و کرم های پوستی استفاده کنید. در آخر اگر این مقاله برای شما مفید بود می توانید نظرات و پیشنهادات خود را برای ما بنویسید.
دیدگاهتان را بنویسید