در مورد علت جوش چانه و درمان خانگی آن بیشتر بدانید
جوش چانه که ممکن است قرمز، بزرگ وحتی دردناک باشد، از دلایل مختلفی مانند تغییرات هورمونی در دوران بلوغ یا چرخه قاعدگی باشد. همچنین جوش چانه می تواند ظاهر زشتی به صورت شما بدهد و مانند لکه های بزرگ به نظر برسد. اما جای نگرانی نیست و شما می توانید جوش چانه را در خانه درمان کنید.
در ادامه این مطلب به درمان های خانگی اشاره خواهیم کرد که واقعا برای جوش چانه مفید هستند. همچنین از داروهای بدون نسخه نیز برای درمان جوش چانه می توان استفاده کرد.
دلایل جوش چانه
دلایل ایجاد جوش چانه برای هرکسی ممکن است متفاوت باشد. البته باید این را در نظر بگیرید که جوش های رو چانه فرقی با سایر جوش های بدن ندارند. جوش چانه در نتیجه تغییرات هورمونی ایجاد می شوند.
اگر در سن بلوغ هستید و یا دوران عادت ماهیانه را می گذرانید، جای نگرانی نیست این جوش ها طبیعی هستند و می توان با درمان های خانگی یا دارویی از شر این جوش ها خلاص شد. همچنین داشتن استرس بیش از حد می تواند از دلایل دیگر جوش در چانه باشد.
از دلایل دیگر جوش های چانه می توان به سندرم پلی کیستیک تخمدان در بانوان اشاره کرد. اگر جوش های چانه شما بسیار زیاد است و علائم کیست تخمدان دارید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید چرا که هرگونه درمانی برای شما موقت خواهد بود و باید مشکل به صورت ریشه ای حل شود.
انواع جوش چانه
جوش ها به دو صورت سر سیاه یا سر سفید ظاهر می شوند. اما قبل از درمان بهتر است با انواع جوش چانه آشنا شوید.
جوش های قارچی
جوش های قارچی به عنوان فولیکولیت پیتیروسپوروم نیز شناخته می شوند. این جوش های قارچی زمانی ایجاد می شوند که عفونت در فولیکول مو شما جمع شود و باعث بروز جوش های سر سفید خواهد شد. این نوع جوش ها ممکن است باعث بر روز خارش و التهاب بر ر روی پوست شما شود.
جوش های کیستیک
از جدی ترین جوش هایی که باید به آن بیشتر توجه کنید، جوش های کیستیک است. جوش های کیستیک در اعماق پوست شما ایجاد می شوند و حاوی باکتری، عفونت و چربی هستند. این جوش ها باعث التهاب شده و ممکن است باعث درد نیز شوند.
اصلا سعی نکنید جوش های کیستیک را از روی صورت و چانه جدا کنید. چرا که باعث زخم و پخش شدن عفونت و باکتری برای روی پوست خواهد شد. جوش های کیستیک روی چانه می توانند بسیار اذیت کننده باشند، چون درمان این جوش ممکن است طولانی مدت باشد.
جوش های هورمونی
همانطور که از نام این جوش پیداست این جوش از تغییرات هورمونی ایجاد شده اما با درمان های خانگی رفع می شود. دلایلی مانند استرس بیش از اندازه، کمبود خواب و برخی از محصولات مراقبت پوست و مو، داروهایی از جمله کنترل بارداری یا درمان های تستسترون، و برخی شرایط پزشکی مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک باعث ایجاد جوش های هورمونی می شود.
درمان خانگی جوش چانه
بعد از آن که علت جوش چانه را متوجه شدید، بهتر است با روش های درمان خانگی نیز آشنا شوید. در این جا برخی روش های درمانی ساده را می توانید امتحان کنید.
استفاده از ماسک های سالسیلیک اسید و بنزوئیل اسید
جوش چانه را به سادگی می توان در خانه درمان کرد، شما باید از محصولاتی استفاده کنید که حاوی سالسیلیک اسید یا بنزوئیل پراکسید باشند. ماسک سالسیلسک اسید و بنزوئیل اسید هر دو باعث خواهند شد که جوش ها فوری و در عرض چند روز کمتر شوند. البته برای نتیجه گیری نیاز به استفاده مداوم از این محصولات دارید.
موثر ترین روش برای درمان جوش ترکیب ماسک هایی است حاوی ماسک سالسیلیک اسید و بنزوئیل اسید باشند. این روش می تواند در از بین بردن جوش های چانه موثر باشند.
دست های خود را به چانه نزنید.
از زمان شیوع ویروس کرونا همه ما به خوبی آموخته ایم که نباید با دست های آلوده به صورت و مخصوصا چانه دست بزنید که ممکن است باکتری ها بر روی پوست قرار گیرند. همچنین متخصصان پوست می گویند که اگر شما روزانه دست های خود را کمتر به چانه بزنید آلودگی های کمتری به پوست صورت شما انتقال داده خواهد شد.
پوست خود را به طور مرتب لایه برداری کنید.
لایه برداری یا اسکراب پوست سلول های مرده پوست را جدا کرده و همچین هرگونه باکتری و آلودگی را از سطح پوست پاک می کند. قبل از لایه برداری شما باید نوع پوست خود را تشخیص داده و سپس لایه برداری انجام دهید.
روی جوش های هورمونی یخ بگذارید.
با گذاشتن یک تکه یخ روی جوش می توانید قرمزی و درد جوش های هورمونی را کاهش دهید. کافی است فقط یخ را روی جوش گذاشته و به مدت 5 دقیقه یا کمتر بگذارید باقی بماند. البته نیازی به فشار دادن نیست و با تکرار این کار جوش های چانه به مرور کمتر می شود.
استفاده از سرکه سیب
شاید باور نکنید اما سرکه سیب موثر ترین درمان خانگی است که از قدیم ایام برای درمان جوش استفاده می شود. استفاده از سرکه سیب راحت است و نیازی نیست برای درمان هزینه زیادی را بپردازید.
اما در میان این همه ممکن است برای پوست شما مناسب نباشد. اگر هنگام استفاده پوست شما واکنش یا حساسیت نشان داد بهتر است استفاده از آن را متوقف کنید. البته هنگام استفاده ممکن است سرکه سیب جوش چانه را بسوزاند که این مسئله طبیعی است.
برای استفاده از سرکه سیب، را به پنبه بزنید و سپس به آرامی بر روی پوست خود قرار دهید. اگر پوست شما حساس است با کمی آب سرکه سیب را مخلوط کنید. سپس بگذارید 5 تا 20 ثانیه بماند، بعد با آب بشویید.
ماسک عسل و دارچین درست کنید
ترکییب عسل و دارچین به عنوان یک درمان خانگی برای از بین بردن جوش های چانه فوق العاده است. نحوه تهیه ماسک عسل و دارچین ساده است کافی اغاست 2 قاشق غذاخوری و یک قاشق چای خوری دارچین را مخلوط کنید تا ترکیبی خمیری مانند به دست آید. سپس به مدت 10 الی 15 دقیقه اجازه دهید بر روی پوست باقی بماند. در نهایت پوست خود را بشویید و این عمل را تکرار کنید.
سخن آخر
جوش ها در هرکجای بدن که باشند هم دردناک و هم ظاهر بدی به پوست می دهند. اگر دوست دارید که از شر جوش چانه خلاص شوید ابتدا بررسی کنید که علت جوش زدن چیست. اگر مشکل هورمونی نداشتید درمان های خانگی بسیار موثر خواهند بود در نهایت بهتر است با یک متخصص پوست در ارتباط باشید.
دیدگاهتان را بنویسید