از بین بردن جوش های زیر پوستی

جوشهای زیرپوستی یکی از مشکلات پوستی متداول هستند که ممکن است باعث ایجاد ناراحتی و کاهش اعتماد به نفس در افراد شوند. این جوشها به دلیل تجمع چربی، سلولهای مرده و باکتریها در داخل منافذ پوستی ایجاد میشوند. در این مقاله، به بررسی علل تشکیل جوشهای زیرپوستی، راهکارهای از بین بردن آنها، و روشهای پیشگیری پرداخته خواهد شد.شما میتوانید انواع مقاله های مرتبط با مراقبت از پوست و مراقبت از مو و مطالب دیگر در مورد انواع عمل ها برای جوانسازی پوست را در سایت ایران اسکین کر بخوانید.شما میتوانید انواع مقاله های مرتبط با مراقبت از پوست و مراقبت از مو و مطالب دیگر در مورد انواع عمل ها برای جوانسازی پوست را در سایت ایران اسکین کر بخوانید.
علل تشکیل جوشهای زیرپوستی
یکی از علل اصلی تشکیل جوشهای زیرپوستی، افزایش تولید چربی در پوست است که باعث مسدود شدن منافذ پوستی و ایجاد شرایط مناسب برای تکثیر باکتریها میشود.
تغییرات هورمونی نیز میتواند باعث تحریک پوست و افزایش تولید چربی شود.
عوامل محیطی مانند آلودگی هوا و استفاده از محصولات غیرمناسب پوستی نیز میتوانند جوشهای زیرپوستی را تشدید کنند.
علت بروز جوشهای زیر پوستی میتواند به دلایل مختلفی باشد ، از جمله دلایل بروز جوش های زیر پوستی می توان به موارد زیر اشاره کرد :
افزایش فعالیت غدد چربی : یکی از دلایل اصلی بروز جوشهای زیر پوستی، افزایش فعالیت غدد چربی در پوست است. این غدد چربی به صورت طبیعی چربی را به سطح پوست ترشح میکنند، اما وقتی فعالیت آن ها افزایش می یابد چربی بیش از حد به پوست انتقال مییابد و در ترکیب با سلولهای مرده پوست و باکتریها جوشهای زیر پوستی شکل میگیرند.
التهاب پوست : التهاب پوست نیز میتواند عامل بروز جوشهای زیر پوستی باشد. در پاسخ به تماس با باکتریها ، سلولهای التهابی پوست فعال شده و واکنش التهابی ایجاد می کنند. این واکنش التهابی ممکن است باعث گرفتگی مجرای غدد چربی شود و چربی و سلولهای مرده پوست درون پوست حبابی شده و به جوش زیر پوستی تبدیل شوند.
تراکم چربی : تراکم بیش از حد چربی در پوست نیز میتواند باعث بروز جوشهای زیر پوستی شود. در مناطقی از پوست که چربی بیشتری تجمع می شود مانند صورت، گردن و پشت احتمال بروز جوشهای زیر پوستی نیز افزایش می یابد.
استرس: استرس و اضطراب یکی از دلایل جوش به خصوص جوش زیر پوستی است. هر چقدر در زندگی خود کمتر استرس داشته باشد پوست سالم تر و جوان تری خواهد داشت.
حساسیت های دارویی: حساسیت به برخی از دارو ها می تواند باعث ایجاد جوش زیر پوستی شود و به همین دلیل شما همیشه باید قبل از مصرف داروی خاصی با پزشک متخصص مشورت کنید.
راهکارهای از بین بردن جوشهای زیرپوستی
استفاده از محصولات پوستی حاوی اسیدهای آلفا هیدروکسی، بتا هیدروکسی، و رتینوئیدها میتواند به تتعویض لایههای مرده پوست و جلوگیری از تشکیل جوشهای زیرپوستی کمک کند.
درمانهای نوری مانند به کاهش باکتریها و التهابات در مناطق مورد نظر کمک میکنند.
مراقبتهای منظم پوستی از جمله تمیز کردن و مرطوب کردن پوست نیز به وضعیت پوست و کاهش جوشهای زیرپوستی کمک میکند.
درمان جوشهای زیر پوستی معمولاً به عنوان یک چالش پزشکی مطرح است، زیرا آنها برخلاف جوشهای سطحی، در عمق پوست قرار دارند و معمولاً باعث درد و التهاب قوی تری میشوند. درمان جوشهای زیر پوستی باید با دقت و با استفاده از روشهای مناسب انجام شود. در ادامه، برخی از روشهای معمول برای درمان جوش های زیر پوستی را بررسی می کنیم :
- استفاده از محصولات ضد جوش : استفاده از محصولات ضد جوش موضعی، مانند کرم ها و ژلهای حاوی عناصر ضد باکتری میتواند به کاهش التهاب و جلوگیری از تشکیل جوشهای جدید کمک کند. این محصولات معمولاً شامل عناصری مانند اسید سالیسیلیک، پروکسید بنزوئیل و روزماری است که با کنترل ترشح چربی پوست و کاهش باکتریهای موجود در پوست، به درمان جوشهای زیر پوستی کمک میکنند.
- استفاده از داروهای موضعی : برخی از داروهای موضعی، مانند رتینوئیدها، میتوانند در درمان جوشهای زیر پوستی مؤثر باشند. این داروها به عنوان ترکیباتی از ویتامین A عمل کرده و به تنظیم فعالیت غدد چربی و تجدید سلولهای پوست کمک میکنند.
- معالجه حرفه ای پوست : معالجه حرفه ای پوست توسط پزشکان متخصص پوست و زیبایی، میتواند به درمان جوشهای زیر پوستی کمک کند. روشهایی مانند جوانسازی پوست با لیزر، تراپی IPL، میکرونید، و میکرونیدلینگ (میکرودرمابرازیون) میتوانند با کاهش التهاب، تنظیم ترشح چربی پوست و بهبود قوام و ساختار پوست به درمان جوشهای زیر پوستی کمک کنند.
- استفاده از آنتی بیوتیک ها: در برخی مواقع، پزشک ممکن است برای درمان جوشهای زیر پوستی، آنتی بیوتیکهای خوراکی یا موضعی تجویز کند. این داروها معمولاً با کاهش التهاب و باکتریها در پوست، به درمان جوشهای زیر پوستی کمک میکنند.
- استفاده از درمان های هورمونی : در برخی مواقع، جوشهای زیر پوستی ممکن است به علت تغییرات هورمونی در بدن ایجاد شوند. در این موارد، استفاده از درمانهای هورمونی، مانند آنتی آندروژنها یا کرمهای حاوی اسپیرونولاکتون، میتواند به درمان جوشهای زیر پوستی کمک کند.
- تجویز داروهای سیستمیک : در برخی مواقع، پزشک ممکن است برای درمان جوشهای زیر پوستی، داروهای سیستمیک تجویز کند. این داروها شامل ایزوترتینوئین (روتخترینوئین)، کورتیکواستروئیدها و داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی میشوند که با کاهش التهاب، تنظیم ترشح چربی پوست و بهبود وضعیت پوست، به درمان جوشهای زیر پوستی کمک می کنند.
روشهای پیشگیری از جوشهای زیرپوستی
مصرف غذاهای سالم و با ویتامینهای کافی میتواند به کنترل تولید چربی پوست کمک کند.
استفاده از محصولات مناسب برای نوع پوست، جلوگیری ازمسدود شدن منافذ پوستی را آسان میکند.
تمرین منظم و کاهش استرس نیز میتواند به تعادل هورمونی کمک کرده و در کنترل جوشهای زیرپوستی مؤثر باشد.
مراقبتهای پوستی منظم
استفاده از محصولات شستشو و تمیز کننده پوست، باید با دقت انجام شود. از انواع ملایم و مناسب برای نوع پوست استفاده کنید تا پوست از خشکی و تحریک جلوگیری شود.
مرطوب کردن پوست با محصولات مناسب، به حفظ رطوبت و انعطاف پوست کمک میکند و از تشکیل جوشهای زیرپوستی جلوگیری میکند.
از محصولات ضدآفتاب با میزان مناسب استفاده کنید تا از آسیب نور آفتاب جلوگیری کرده و از آسیب به پوست کاهش دهد.
تمیزی پوست
شستشوی منظم و بهداشتی پوست با استفاده از محصولات مناسب میتواند به کاهش احتمال ایجاد جوشهای زیرپوستی کمک کند. استفاده از محصولات ضد آکنه، انواع تمیز کنندهها و ماسکهای گیاهی میتواند به پاکسازی منافذ پوستی کمک کند.
استفاده از محصولات ترتینوئین
محصولات حاوی ترتینوئین که از خانواده ویتامین Aاست به طور موثر در کاهش تولید چربی پوستی عمل کرده و از تجمع چربی جلوگیری میکنند.
لیزر و تراپیهای نوری
استفاده از لیزرها میتوانند جوشهای زیرپوستی را تخریب کرده و باعث درمان ضعیت پوست شوند.
داروهای ضد آکنه
داروهای شامل آنتیبیوتیکها، رتینوئیدها و ایزوترتینوئین میتوانند به کاهش التهابات پوستی و کنترل تولید چربی کمک کنند.
اقدامات پزشکی
پزشکان ممکن است به روشهایی نظیر تزریق کورتیکواستروئیدها، تزریقهای مواد جذبکننده چربی و در موارد شدید جوشهای زیرپوستی عمل جراحی را درمان کنند.
تغذیه مناسب
تغذیه سالم و منظم باعث افزایش کیفیت پوست میشود. مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین A، C، E و روغنهای اسید چرب امگا 3 میتواند به کاهش التهابها و درمان پوست کمک کند.
مراقبتهای خانگی
استفاده از ماسکهای طبیعی مثل ماسک عسل ، ماسک گلاب و نمک دریا میتواند به پاکسازی و مرطوب شدن پوست کمک کند و به تدریج جوشهای زیرپوستی را کاهش دهد.
تجویز داروهای خوراکی
پزشکان ممکن است داروهایی مثل آنتیبیوتیکها یا داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی (NSAIDs) را به صورت خوراکی تجویز کنند تا به کاهش التهابها و درمان جوشهای زیرپوستی کمک کنند.
مدیریت استرس
استرس میتواند تولید هورمونهای استروژن و تستوسترون را تحت تأثیر قرار داده و به افزایش تولید چربی پوستی باعث شود. تمرین، یوگا و مدیریت استرس میتوانند به کاهش این تأثیرات کمک کنند.
کنترل ترشحات چربی
استفاده از مناسبترین محصولات ضد آکنه و کنترل ترشحات چربی میتواند از تجمع چربی و انسداد منافذ پوستی جلوگیری کند.
مکمل دارویی
مصرف داروهای مکمل مانند روغنهای ماهی و روغنهای گیاهی مثل روغن چایسبز میتواند به بهبود وضعیت پوست و کاهش جوشهای زیرپوستی کمک کند.
حفظ تعادل هورمونی
مراقبت از تعادل هورمونها، به خصوص در دورههای مختلف مانند دوران قاعدگی، توجه کنید. اختلالات هورمونی میتوانند به افزایش تولید چربی پوستی و ایجاد جوشهای زیرپوستی باعث شوند.
انجام تمرینات ورزشی منظم
تمرینات ورزشی باعث افزایش جریان خون در پوست میشوند و میتوانند به پاکسازی منافذ پوستی و کاهش جوشهای زیرپوستی کمک کنند.
تجویز محصولات ضدالتهاب
محصولات حاوی مواد ضد التهاب مانند آلوئهورا، عصارههای گیاهی و نئوسین تا حدی میتوانند در کاهش التهابات پوست و کاهش جوشهای زیرپوستی مؤثر باشند.
جلوگیری از بازگشت جوش ها
پس از موفقیت در کاهش جوشهای زیرپوستی، حفظ مراقبتهای پوستی و سبک زندگی سالم میتواند از تکرار جوشها جلوگیری کند و به حفظ زیبایی پوست کمک کند.
مصرف آب
مصرف مناسب آب برای آبرسانی به پوست و حفظ رطوبت آن بسیار اهمیت دارد. آب باعث پاکسازی منافذ پوستی و از بین بردن سموم میشود، که میتواند به کاهش جوشهای زیرپوستی کمک کند.
دوری از عوامل تحریککننده
از تماس پوست با مواد شیمیایی تحریککننده مانند محصولات شوینده قوی یا محصولات آرایشی ضدآب پرهیز کنید. این عوامل میتوانند منافذ پوستی را مسدود کنند و جوشهای زیرپوستی را تشدید کنند.
استفاده از حفاظت در برابر آفتاب
تابش مستقیم آفتاب میتواند به تشدید التهاب پوست و افزایش ترشح چربی باعث شود. استفاده از محافظتهای خورشیدی مناسب و جلوگیری از آفتابسوختگی میتواند به درمان پوست کمک کند.
عدم استفاده از محصولات چرب
محصولات با ترکیبات چرب میتوانند جوش های پوستی را بیشتر افزایش دهند. بهتر است از محصولات غیرمصنوعی و محصولات با ترکیبات ضدباکتری استفاده کنید.
خواب و استراحت کافی
خواب و استراحت کافی به بازسازی پوست و بهبود ترشح هورمونها کمک میکند، که میتواند به کاهش جوشهای زیرپوستی کمک کند.
دوری از از سیگار
مصرف سیگار میتواند به کاهش جریان خون در پوست و کاهش ترشح اکسیژن باعث شود که به تشدید جوشهای زیرپوستی باعث میشود.
رژیم غذایی سالم
مصرف غذاهای سالم و غنی از ویتامینها و مواد مغذی میتواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند و از ایجاد جوشهای زیرپوستی جلوگیری نماید.
مواد طبیعی موثر در درمان جوش زیر پوستی
علاوه بر دارو مواد طبیعی زیادی وجود دارد که می توانند به درمان جوش زیر پوستی کمک کنند و ما به شما توصیه می کنیم از این مواد استفاده کنید. این مواد اصلا عوارض ندارند چون طبیعی هستند. البته این مواد کمک می کنند که جوش زیر پوستی درمان شود و ممکن است در شرایطی به طور کامل نتوانند این نوع جوش را درمان کنند.
آلوئه ورا برای درمان جوش زیر پوستی
آلوئه ورا یکی از مواد طبیعی است که دارای خواص ضد باکتری و ضد التهابی است و به همین دلیل در ماسک های مختلف بهداشتی استفاده می شود. شما می توانید از این ماده برای درمان جوش زیر پوستی نیز استفاده کنید. دو راه برای استفاده از این ماده وجود دارد که یکی از آن ها استفاده از ماسک است و دیگری مالیدن ژل آلوئه ورا مستقیما روی پوست است.
عسل برای درمان جوش زیر پوستی
عسل نیز یکی دیگر از موادی است که برای پوست خواص بسیار زیادی دارد و شما می توانید از آن برای درمان جوش زیر پوستی استفاده کنید. این ماده در بیشتر ماسک های بهداشتی برای پوست حضور دارد چون فواید بسیار زیادی برای پوست شما دارد.
چای سبز
آنتی اکسیدان ها یکی از مهم ترین موادی هستند که باید پوست شما دریافت کند و چای سبز مملو از این ماده خاص است. همین آنتی اکسیدان ها باعث می شوند که چای سبز التهاب و باکتری پوست شما را کاهش دهد. برای درمان جوش با چای سبز یک کیسه چای سبز سرد شده را روی پوست خود قرار دهید و به مدت چند دقیقه از روی پوست خود برندارید.
آب لیمو
خواص ضد باکتری باعث می شود که ماده های طبیعی برای درمان جوش مفید باشند و آب لیمو یکی دیگر از مواد طبیعی است که این خاصیت را دارد. ما توصیه می کنیم از ماسک های این ماده استفاده کنید تا جوش های زیر پوستی خود را درمان کنید.
روتین پوستی برای درمان جوش زیر پوستی
روتین پوستی یکی از مهم ترین عوامل برای پیشگیری و درمان جوش است. با انجام مراحل زیر می توانید جوش زیر پوستی را درمان کنید و از پوست جوان تر و زیبا تر لذت ببرید.
- تمیز کردن روزانه صورت با آب ولرم
- لایه برداری ملایم و منظم از پوست
- استفاده روزانه از مرطوب کننده های با کیفیت
- تغذیه سالم و داشتن رژیم غذایی درست
- ورزش روزانه
- خواب کافی شبانه
درمان جوش زیر پوستی با دارو
جوش زیر پوستی هم به دو روش خانگی و هم داروها قابل درمان است. اما به شما توصیه می کنیم قبل از مصرف هرگونه قرص با پزشک مشورت کنید.
تزریق کورتیزون
یکی از داروهایی که می تواند به شما کمک کند تا از شر جوش زیر پوستی خلاص شوید، قرص کورتیزون است. تزریق کورتیزون باعث خواهد شد التهاب پوستی خنثی شود و رفته رفته جوش های زیر پوستی کوچک تر شوند.
زمان درمان برای رفع جوش زیر پوستی معمولا دو هفته است اما ممکن وابسته به میزان جوش های شما کمتر یا زیاد تر شود. البته به هیچ عنوان توصیه نمی کنیم که به صورت خودسرانه و بدون تایید پزشک مصرف کنید.
مصرف پماد، کرم یا قرص ترتینوئین
از قوی ترین دارویی که می توانید برای درمان جوش استفاده کنید، ترتینوئین است که به صورت کرم، پماد یا قرص می توانید مصرف کنید. معمولا پزشکان متخصص پوست این نوع قرص را تجویز می کنند و معمولا بدون نسخه نمی توانید این دارو را تهیه کنید.
وظیفه اصلی ترتینوئین افزایش و تنظیم گردش سلولی است تا باکتری های موجود بر روی پوست وارد سطح عمیق تری از پوست نشود. البته توجه داشته باشید ترتینوئین در ابتدا ممکن است کمی برای پوست شما تحریک کننده باشد. بنابراین توصیه می کنیم که روزانه مقدار کمی از آن را به پوست خود بزنید.
مصرف آنتی بیوتیک
از دیگر داروهایی که معمولا پزشکان پوست برای درمان جوش زیر پوستی تجویز می کنند استفاده از آنتی بیوتیک هاست. داروهای آنتی بیوتیک وطیفه کشتن باکتری هایی را دارد که باعث ایجاد جوش بر روی پوست صورت می شوند.
قرص های ضد بارداری
شاید باور نکنید اما قرص های ضدبارداری می توانند به درمان جوش زیر پوستی کمک کنند. این قرص ها با کنترل چربی سطح پوست باعث جلوگیری از بروز جوش در سطح زیر پوست شده و هورمون های شما را کنترل می کنند.
استفاده از نور درمانی
نوردرمانی روشی جدید برای پاکسازی و درمان اکنه است که با استفاده از نورهای قرمز و آبی اکنه سطح پوست را کنترل می کنند. نور آبی وظیفه کشتن باکتری های ایجاد کننده جوش را دارد و نور قرمز به کاهش التهاب پوست کمک می کند.
مراجعه به فیشیال
مراجعه به فیشیال برای از بین بردن جوش زیر پوستی می تواند به اندازه درمان های دارویی موثر باشد. اگر جوش زیر پوستی خیلی شدیدی دارید، توصیه نمی شود که به فیشال مراجعه کنید چرا که باعث تشدید جوش های التهابی خواهد شد.
تخلیه جوش زیر پوستی
یکی از سوالات رایج کاربران این است که چگونه می توانیم جوش های زیر پوستی خود را تخلیه کنیم. از آنجایی که جوش های زیر پوستی در زیر لایه بیرونی قرار دارند، تخلیه این جوش ها ممکن است به سطح پوست آسیب برساند و منجر به ایجاد مشکل جدی مانند زخم شدن، تو رفتگی و …در پوست شما شود. از این رو بهتر است اگر می خواهید جوش های زیر پوستی خود را تخلیه کنید از یک روش ایمن استفاده کنید و یا از یک فیشیال کار حرفه ای کمک بگیرید.
یکی از روش های تخلیه جوش های زیر پوستی این است که در ابتدا صورت خود را با ژل شستشوی مناسب صورت خود بشویید و پس از آن از یک کمپرسور آب گرم و یا دستگاه بخار برای اینکه بتوانید جوش را تحریک کنید استفاده کنید. هنگامی که پوست شما تحت تاثیر گرما باشد، موجب می شود منافذ پوستی باز شوند و به این ترتیب جوش های زیر پوستی به سطح خارجی پوست بیایند. پس از انجام این موارد جوش زیر پوستی به بافت خارجی پوست می آید و به این ترتیب شما می توانید با استفاده از پنبه یا دستمال کاغذی تمیز جوش را تخلیه کنید.
یکی دیگر از روش های تخلیه جوش های زیر پوستی فشیال است. فیشیال یک روش درمانی برای از بین بردن جوش، لک، جای جوش و … است که شما می توانید با چند جلسه فیشیال پوست صورت از شر جوش های زیر پوستی خود خلاص شوید. البته توجه داشته باشید که فیشیال صورت بایستی زیر نظر یک فرد با تجربه و کاربلد صورت گیرد.
استفاده از کلروفیل مایع برای از بین بردن جوش های زیر پوستی
کلروفیل مایع یک ماده بسیار عجیب است که همانند یک اکسیر عمل می کند. این مایع علاوه بر اینکه در از بین بردن انواع جوش های زیر پوستی و آکنه موثر است، برای جوان سازی پوست، از بین بردن لک های پوستی و …. در کوتاه ترین زمان ممکن استفاده می شود.
کلروفیل مایع یکی از رازهای زیبایی پوست است که می توانید با استفاده از آن به یک پوستی سفید و زیبا کمک کنید.
حرف آخر
جوش های پوستی میتوانند مشکلات متفاوتی از جمله سلامتی تا اعتماد به نفس برای فرد به وجود بیاورند. شما میتوانید با رعایت و انجام نکات ذکر شده جوش های خود را کاهش دهید و از بین ببرید. همیشه در نظر داشته باشید که مشاوره با پزشکان متخصص میتواند به شما مشاوره های دقیق تری بدهند و بتوانند روند درمان را سریعتر بکنند.
دیدگاهتان را بنویسید