پریود نشدن باعث جوش صورت می شود؟
درزمان پی ام اس(PMS) زمانی که بدخلق شده اید، نفخ و گرفتگی عضلات کلافه تان کرده، شاید بانگاه کردن به آینه با یک جوش قرمز و بزرگ و البته دردناک مواجه می شوید که ممکن است باعث کلافگی بیشترتان شود.
دربرخی موارد ممکن است پریود نشوید اما جوش بزنید در این شرایط ممکن است خیلی کلافه شوید و دنبال جویای علت آن جوش باشید، ابتدا باید دراین شرایط به علت پریود نشدن بپردازیم سپس تشخیص دهیم که آیا آن جوش، جوش پریودی است یا خیر!
آکادمی ایران اسکین کر در ادامه این مطالب به بررسی علت آکنه در دوران پریود و به برسی در زمانی که پریود نیستید اما جوش می زنید می پردازد.
جوش پریودی
جوش پریودی تقریبا در همه زنان هم زمان باپریودی به وجود می آید و نسبتا شایع است، این جوش ها معمولا از هفت تا ده روز قبل از شروع چرخه قاعدگی بروز پیدا می کند و در زمان شروع خونریزی پریود ود به خود رفع می شود.
دوره متوسط چرخ قاعدگی 28 روز است و در هریک از این روزها از نظر هورمونی تجربه متفاوتی را برای بدن زنان ایجاد می کند، در نیمه اول چرخه پریودی، هورمون غالب استروژن و در نیمه دوم، هورمون اصلی پروستروژن که با نزدیک شدن به زمان خونریزی، میزان هردوی این هورمون ها به پایین ترین سطح خود در ماه می رسد.
در بین این هورمون تستوسترون در تمام طول این چرخه در سطح نسبی باقی می ماند، دو هورمون دیگر کاهش می یابند، اما میزان تستوسترون نسبتا بیشتر از دیگر هورمون ها است، تمام این تغییرات هورمونی باعث تغییر در پوست نیز می شود.
با افزایش سطح پروژسترون، منافذپوست پسته می شود و به دنبال آن غدد چربی روی پوست شروع به فعالیت می کنند، نتیجه این فعالیت تولید ( سبوم ) ماده غلیظ و چربی است که روی پوست ایجاد می شود
سبوم در هر پوستی اثر متفاوتی می گذارد.
برای بعضی ها درخشندگی پوست را به همراه دارد و برای بعضی دیگر لکه های پوستی ایجاد می کند، سبوم نوعی تغذیه برای باکتری های عامل جوش هم به شمار می آید، این باکتری ها در نهایت باعث افزایش التهاب و ایجاد جوش در پوست خانم ها می شوند، اما رابطه ای هم بین پریود نامنظم و جوش صورت وجود دارد که در ادامه به توضیح این رابطه می پردازیم.
جوش های پریودی معمولا شامل برآمدگی های قرمز، ملتهب و برجسته و جوش های سر سفید وسرسیاه چرکی هستند و باید از فشاردادن آن ها بپرهیزید زیرا باعث تحریک بیشتر آن ها می شود و روند بهبودشان را کندتر می کند.
جوش های پریودی معمولا در نیمه پایینی صورت ( چانه، گونه) خط فک و گردن به وجود می آیند، در بعضی مواقع ممکن است شاهد جوش های چرکی در ناحیه اطراف واژن خودا باشید که یکی از دلایل آن می تواند تغییرات هورمونی باشد گاهی اوقات نیز می تواند مسائل مربوط به پریود در ایجاد جوش در این ناحیه تاثیرگذار باشد ، عواملی مثل حساسیت پوست به پدها و نوار بهداشتی که باعث تحریک فولیکول های مو و در نهایت ایجاد جوش می شود.
روش های درمان جوش پریودی
رابطه بین جوش پریودی و هورمون ها موضوعی انکارناپذیراست، اما کارهایی هستند که باانجام آن ها می توانید شدت این جوش هاراکاهش دهید، باانجام بعضی از مراقبت های ویژه پوست در دوران پریود می توانید از تعداد این جوش ها بکاهید، چون دلیل بروز جوش پریودی افزایش و کاهش و میزان هورمون ها است.
اگر شدت جوش های شما زیاد است بهتر است به متخصص زنان یا غدد مراجعه کنید تا وضعیت هورمون هایتان را بررسی کند.
- یکی از عوامل اصلی که باعث کاهش هورمون های جنسی و افزایش تسترون می شود چاقی است، به همین دلیل یک رژیم غذایی سالم و تناسب اندام به کنترل جوش های پریودی کمک زیادی می کند، تغذیه در دوران پریود نقش مهمی در بروز یا ظاهر شدن جوش دارد.
- دوم اینکه هرنوع باکتری اضافی در پوست، شدت جوش پریودی را بیشتر می کند، برای مراقب بیشتر از پوستتان موارد زیر را رعایت کنید:
- از دست زدن به صورت خود بکاهید، زیرا دست کثیفی و باکتری بیشتری منتقل می کند.
- تلفن همراه خود را به طور مرتب تمیز کنید، تلفن ها باکتری های زیادی را تولید می کند و شما آن هارا در برابر آسیب پذیرترین ناحیه در برابر آکنه نگه می دارید یعنی فک خط و چاته.
- در زمان ورزش، مت یا زیر اندازتان را با حوله بپوشانید.
- سیگار نکشید، سیگار یکی از عموامل موثر در ایجاددد انواع آکنه است.
برای دریافت اطلاعات راجب جوش های قرمز صورت کلیک کنید.
در مواقعی که جوش پریودی شما به قدری زیاد است که قادر به کنترل آن نیستید بهتر است به متخصص پوست مراجعه کنید، پزشک متخصص پوست با تجویز بعضی از دارزوها می تواند این میزان از جوش هارا مهار کند.
پریود نامنظم جوش پریود
از اصلی ترین دلایل پریود نامنظم می بتوان سندرم تخمدان پلی کیستیک یا PCOS دانست، این سندروم از یک عدم تعادل هورمونی ناشی می شود که بسیاری از دختران و زنان تجربه می کنند، در سندروم تخمدان پلی کیستیک، هورمون تستوسترون به بالاترین حد طبیعی اش می رسد.
در مواقع عادی تخمدان ها حدود یک بار در ماه یک تخمک آزاد می کنند اما در افراد مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک، سطوح بالاتری تسنوسترون مانع از آزادسازی منظم تخمک از تخمدان می شود، همین موضوع نظم پریود را از بین می برد و همن عدم تعادل در هورمون ها جوش صورت را به همراه دارند.
چطور از جوش صورت در زمان پریود نامنظم جلوگیری کنیم؟
برای جلوگیری از بروز جوش پریودی راهکارهایی وجود دارد که باانجام آن ها می توانید از شدت بروز آن ها بکاهید، درادامه بعضی از آنها را نام می بریم.
- تا حد امکان وبا توجه به نوع پوستی که دارید از محصولات تحریک کننده پوست مانند کرم ها و ضد آفتاب های چرب، روغن ها و کانسیلرها استفاده نکنید.
- از پوست خود در برابر اصطکاک با چیزهایی مانند یقه های تنگ، یا کلاه محافظت کنید.
- از اشعه ماورای بنفش و نور خورشید دور بمانید و تاحد امکان از ضدآفتاب های بدون چربی استفاده کنید.
- بعد از ورزش و فعالیت هایی که باعث تعریق شما صورت خود را بشویید.
- طبق دستورالعمل از محصولات ضدآکنه استفاده کنیدف چون استفاده بیش از حد آن ها باعث تحریک بیشتر پوست و خشکی آن می شود.
برای دریافت اطلاعات راجب ازبین بردن جوش های صورت کلیک کنید.
تاخیر درزمان پریود
اگر مدت زمان مشخص شده برای پریود شما گذشته و باردار نیستید،باید بدانید که پریودهای باتاخیر و دیررس به دلایل زیادی غیر از بارداری هم اتفاق می آفتد.
- زمانی که اولین بار پریود می شوید
- زمانی که انتقال به دوران یائسگی شروع می شود
- فشار روانی و اضطراب
- ورزش زیاد در خانه و باشگاه
- بیماری های مزمن
- تغییر در الگوی کار یا زندگی
- مصرف دارو
- تغییرات وزنی( افزایش یا کاهش وزنی)
- بارداری خارج رحمی
- شیردهی نوزاد
سخن آخر
دلیل پریود نشدن بسته به سبک زندگی افراد متفاوت است و مسائل زیستی افراد نیز متفاوت است و چنانچه پریود شما با تاخیر باشد به دلیل به هم ریختگی هورمون ها و دلایلی که ذکر شد می تواند باعث بروز جوش نیز شود در مواقع مواجه بااین شرایط توصیه می شود به پزشک متخصص مراجعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید