قارچ پوست صورت
بیماری های پوستی از رایج و مزمن ترین بیماری ها در سر تا سر جهان هستند که با تحت تاثیر قرار دادن دستگاه ایمنی و بیرونی بدن، باعث بروز اختلالات و مشکلات پوستی به صورت موقت یا دائم می شوند. مراقبت پوست به دلیل تامین زیبایی ظاهری از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است که انجام فیشال پایه در کلینیک معتبر ایران اسکین کر توصیه پزشکان زیبایی برای شما است که از آسیب های فعلی نیز پیشگیری می کند.
انواع قارچ پوستی با عکس
قارچ های پوستی از بیماری های عفونی مسری به حالت میوسیز هستند که از طریق تماس با افراد به یکدیگر منتقل می شوند. این بیماری شایع عفونی در چندین قسمت از بدن در صورت عدم اقدام به درمان، گسترش پیدا کرده و باعث بروز علائم های ذکر شده زیر می شود:
- قرمزی و تورم پوست
- احساس سوزش در پوست
- تغییر رنگ چشم گیر پوست
- ترک برداشتن با پوسته پوسته شدن پوست
- نمایان شدن جوش ها و کهیر ها
- احساس خارش شدید پوست
- تشکیل لکه پوستی
- تشدید در صورت قرار گرفتن در محیط مرطوب یا حرارت بالا
انواع قارچ ها از نوع یوکاریوتی به صورت رشته های نخی از هیف در بسیاری از جا ها وجود دارند که روی پوست، ناخن و موها تاثیر می گذارند. این بیماری درما توسیس در اصل به دلیل مصرف مواد مرده توسط قارچ های میکرو ارگانیسم است که به انسان از طریق تماس منتقل می شود و از انواع آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
قارچ پوستی قرمز رنگ پانو
از قارچ های محیطی به همراه درد و سوزش در پوست است که از طریق تماس در سر تا سر بدن گسترش پیدا می کند. این قارچ بیشتر در گوش، زیر بغل و بینی دیده می شود که باید هر چه سریعتر اقدام به درمان شود.
قارچ پوستی متورم درماتوفیت
از قارچ های محیطی در رطوبت و گرما است که باعث قرمزی و خارش شدید در پوست می شود. این نوع قارچ با تماس فیزیکی منتقل شده و در محیط های عمومی استخر و سالن های ورزشی بیشتر رشد پیدا می کنند.
قارچ کاندیدیازیس
برفک یا قارچ کاندیدیازیس نوعی عفونت پوستی قارچی است که توسط گونه های مخمری قارچ ها به وجود می آیند. این قارچ با عوارض های بالا و گاهی به صورت غیر بیماری زا در دهان، ران و زیر بغل ایجاد می شوند.
نحوه انتقال قارچ پوست
عفونت های قارچی در پوست با توجه به نوع قارچ با شکل های ظاهری متفاوتی ایجاد می شوند که می توانند سراسر بدن از جمله پا، بینی، گردن، ناخن ها، مو و پوست را درگیر کنند.
افرادی با سیستم ایمنی ضعیف زودتر از سایر افراد در معرض این نوع بیماری های عفونی از طریق تماس قارچ یا بدنی قرار می گیرند که باید سریعتر اقدام به درمان کنند. از علائم و شکل ظاهری برخی از قارچ ها در نقاط مختلف بدن می توان به موارد قابل توجه زیر اشاره کرد:
علائم و شکل ظاهری قارچ پوستی | نوع و ناحیه قارچ پوستی |
لکه های دایره ای شکل به شکل حلقه های متعدد در پوست هستند که لبه های مرتفعی دارند | قارچ صورت |
تغییر رنگ پوست در مناطق مختلف بدن و خارش و سوزش در آن منطقه از علائم قارچ بدن است که بیشتر در بازو ها و کشاله ران دیده می شود | قارچ بدن |
شکستگی های بیش از حد و تغییر رنگ ناخن به زرد و سفید از علائم های قارچ است که ناخن ها را ضعیف می کند | قارچ ناخن |
خارش و عفونت در پا و میان انگشتان از علائم قارچ های عفونی است که باعث ترشحات و بثورات در آن منطقه شده و بسیار خطرناک است | قارچ پا |
آیا قارچ پوستی خطرناک است؟
بیماری های عفونی پوستی از جمله قارچ ها در مناطق مرطوب از بدن به دلیل وجود یا تماس با قارچ یا همچنین فرد مبتلا، ایجاد می شود که در سریع ترین زمان به دلیل تکثر یاخته های این بیماری عفونی، در کل بدن گسترش پیدا می کند. از علت های مبتلا به این بیماری مسری می توان به مشکلات و موارد بیان شده زیر اشاره کرد:
- مصرف آنتی بیوتیک ها باعث از بین رفتن باکتری های کنترل کننده طبیعی رشد قارچ ها از بین رفته و قارچ ایجاد شود.
- آسیب در سیستم ایمنی بدن، تعادل ارگانیسم های بدن را از بین برده و باعث تکثیر این قارچ ها در پوست می شود.
- عفونت ها و آسیب دیدگی های قبلی پوست و ناخن نیز زمینه ای برای ایجاد قارچ است.
- چاقی بیش از حد در هوای گرم و مرطوب نیز باعث افزایش عفونت ها و تسهیل رشد قارچ ها می شود.
- رعایت نکردن بهداشت که عامل اصلی این موضوع است.
در کل عفونت های پوستی در انواع مدل و با علائم های مختلفی بروز می دهند که خطر چندان جدی نداشته و با روش های درمانی مثلا با استفاده از گلیسیرین برای پوست صورت می توان کنترل کرد. البته این بیماری مسری بر اساس نوع قارچ با عوارض و شدت عفونت متفاوتی دسته بندی می شوند که باید توسط پزشک متخصص با چکاپ پوست و مو معاینه و با توجه به نوع عفونت، درمانی پیشنهاد و تجویز شود.
بهترین دارو برای قارچ پوستی
بیماری های عفونی قارچی در بیشتر مواقع به دلیل خارش شدید، دچار خشکی و سوزش پوست می شوند که با استفاده از روغن زیتون برای پوست صورت می توان در حدی این خشکی را بهبود داد. از این روغن برای ترمیم پوست و آبرسانی پوست نیز استفاده می شود که تاثیر معجزه آسایی را حاصل می کند.
قرص های درمانی برای عفونت های قارچی ترکیبی از ضد قارچ های سیستمیک بوده و به صورت خوراکی نیز مصرف می شوند. از انواع این قرص های ضد قارچ تجویزی توسط پزشکان متخصص پوست، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- قرص ضد قارچ کلوتریمازول (کانستن)
- قرص ضد قارچ کونازول
- قرص ضد قارچ تربینافین (لامیسیل)
- قرص ضد قارچ میکونازول
- قرص ضد قارچ کتوکونازول (دکترین)
- قرص ضد قارچ نیستاتین (نیستان)
- قرص ضد قارچ گریزوفولوین
کلام آخر
پوست صورت به مراقبت های مناسب و دقیقی نیازمند است که با استفاده از ماسک های خانگی و روتین روزانه پوست می توان این مساله را تامین کرد. ماساژ صورت نیز از بهترین روش ها برای کلاژن سازی با افزایش جریان خون پوست است که بسیار برای بانوان با سن کم توصیه می شود.
دیدگاهتان را بنویسید