چرا جوش می زنیم؟
جوش و یا آکنه از جمله شایع ترین بیماری های پوستی می باشد که معمولا در سنین جوانی و نوجوانی بر روی پوست صورت ظاهر می شود. امروزه با زیاد شدن برخی آلاینده گی ها در هوا و ارتباط مستقیم صورت و پوست با آن سبب شده است که زمینه برای دچار شدن به مشکلات و بیماری های پوستی فراهم می شود. اما با پیشرفت علم پزشکی و پدید آمدن عرصه هایی برای درمان و رفع بیماری های پوستی، آکنه و جوش نیز مانند قبل زیاد خطرناک و تخریب کننده پوست نیست و می توان به راحتی از طریق پماد های رفع آکنه اقدام به برطرف کردن آنان نمود.
اما در این مقاله از سایت ایران اسکین قصد داریم با پژوهش ها و تحقیقاتی که متخصصان این حوزه انجام داده اند به معرفی عواملی بپردازیم که تاثیر بسیار زیادی در پدید آمدن جوش های پوستی دارند و یا به عبارتی عوامل زمینه ساز آکنه پوست را با شما آشنا کنیم. عواملی که هرکسی با فهمیدن آن و رعایت موارد مورد نیاز به راحتی می تواند از بروز هرگونه آکنه های پوستی جلوگیری نماید. در ادامه بیشتر با این عوامل زمینه ساز آشنا خواهیم شد.
مطالب مرتبط : پماد مناسب برای جوش صورت
آکنه چیست؟
آکنه یا همان جوش پدیده کوچکی است که در اثر فعالیت غده های چربی پوست و بعدها ادغام آنها با میکروب ها و ویروس های معلق به وجود می آید و سبب بروز برخی التهاب ها در زیر پوست، زخم ها و غده های چرکی می شوند. از اصلی ترین و اساسی ترین عواملی که باعث می شود جوش های پوستی ظاهر شوند همین فعالیت های کم و بیش غده ها و منافذ چربی روی پوست است که ارتباط مستقیمی با آب و هوا و محیط بیرون دارند.
بیشتر مناطقی که دچار آکنه پوستی می شود عبارتند از صورت، کمر، شانه ها، پشت کمر و بازوها که قسمت عمده جوش ها را می توان در این قسمت های بدن مشاهده کرد. جوش های پدیدار شده انواع مختلفی دارند که برخی ممکن است همراه با التهاب های زیادی باشد و کمی خطرناک است به سبب همین در صورت مشاهده هرگونه آکنه که با پماد های رفع جوش و شیوه های خانگی درمان نمی شود، پیشنهاد میکنیم حتما به پزشک متخصص در حوزه پوست و مو مراجعه نمایید تا ضمن تجویز داروهای مناسب از نوع آن نیز آگاه شود.
عوامل زمینه ساز جوش های پوستی
همان طور که در ابتدای مقاله به آن اشاره شد، عوامل زمینه ساز جوش های پوستی می تواند در بسیاری از افراد دلیل واگیر شدن به آکنه می باشد. به سبب همین امر مطالعه عوامل و آگاه شدن از آنها سبب می شود که جلوگیری های مناسب انجام شود و این بیماری شایع پوستی در مدتی معین به صورت کامل رفع و درمان شود. البته دلایلی که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد خود بستگی به شرایطی دارند که ممکن است خارج از دسترس ما باشد برای مثال پوست چرب که توانایی و استعداد خود پوست می باشد و شما هرچه قدر هم به رفع آکنه بپردازید بازهم پوست چرب سبب پدیدار شدن جوش می شود و یا برخی ویژگی های ارثی که باعث بروز جوش در پوست می شوند که دیگر نمی توان از آنها پیشگیری نمود و باید از راه حل های مختلفی اقدام به درمان کرد.
به صورت کلی عواملی که باعث زمینه سازی جوش های پوستی می شوند را می توان در دو دسته هورمونی و غیر هورمونی تقسیم بندی کرد، چون اصلی ترین دلیل پدیدار شدن آکنه های صورت و شایع ترین آنها اختلال در فعالیت سیستم هورمونی و یا کارهایی است که بر سیستم هورمونی تاثیر می گذارند. بنابراین در ادامه شما را با این عوامل از دسته بندی هورمونی و غیرهورمونی آشنا خواهیم کرد.
مطالب مرتبط : آشنایی با انواع جوش ها و درمان آنها
عوامل هورمونی زمینه ساز آکنه پوست
از دلایل و زمینه ساز های جوش های پوستی که منشا هورمونی دارند می توان به عدم تعادل هورمونی و ترشح کم یا زیاد هورمون در سیستم بدن توسط غده های آن، مصرف برخی از قرص های محرک برای آقایان که برای برخی فعالیت های ورزشی، مصرف برخی قرص های ضد بارداری و مواردی که سبب بر هم خوردن چرخه متناسب هورمونی در بدن می شود. این عوامل را می توان در مرحله اول با مراجعه به پزشک متخصص و انجام آزمایش هایی از خون و چک کردن ترشحات هورمونی بدن، به سادگی راه حل مناسبی پیدا کرد.
عوامل غیر هورمونی زمینه ساز آکنه پوست
عوامل غیر هورمونی بسیار زیادی را می توان به عنوان زمینه ساز آکنه های پوستی بیان کرد از جمله شایع ترین آنها می توان به داشتن استرس و اضطراب فراوان و مستمر، برخورداری از سیستم ایمنی ضعیف، برخی از رژیم های غذایی چاقی و لاغری، ژنتیک و به ارث بردن برخی خصوصیات آناتومی، کمبود ویتامین های مورد نیاز بدن، بیماری های گوارشی و در آخر بهداشت پایین اشاره نمود. در بین موارد گفته شده داشتن استرس و اضطراب و سیستم ایمنی ضعیف از بیشترین و شایع ترین دلایل غیر هورمونی ابتلا به آکنه پوستی است.
مطالب مرتبط : انواع ماسک صورت برای رفع جوش
برای حل این مشکلات و پیدا کردن راه حل ابتدا باید منبع آن را در خود شناسایی نمایید و در قدم بعدی نسبت به درمان آن اقدام کنید. برای مثال کسانی که دچار استرس هستند می توانند با مشاوره و روانشناسی، انجام ورزش های چالشی و گروهی نسبت به جلوگیری از پدیدار شدن آکنه در پوست خود اقدام نمایند. البته دسته سومی نیز وجود دارد که به سیستم پوست و فعالیت های آن بستگی ندارد به عنوان مثال زدن موهای پوست و یا استفاده از برخی محصولات آرایشی و بهداشتی می تواند زمینه ساز اصلی پدیدار شدن آکنه های پوستی به خصوص پوست صورت شوند.
کلام آخر
در ابتدای رفع و درمان جوشهای پوستی همیشه سعی کنید ابتدا عوامل و دلایل زمینه ساز آن را به صورت دقیق شناسایی نمایید و سپس در قدم بعدی نسبت به پیدا کردن راه حل های مناسب اقدام نمایید تا بتوانید بهترین و سریعترین پاسخ را پیدا کنید. در آخر اگر این مطلب برای شما مفید بود می توانید نظرات و پیشنهادات خود را برای ما بنویسید.
دیدگاهتان را بنویسید