ورم صورت چیست و راه های درمان ورم
ورم صورت یک مشکل شایع و ناراحت کننده است که می تواند از مشکلاتی ساده ای مانند فشار دادن صورت، جراحی دندان یا ضربه های خفیف ایجاد شود. اگر ورم صورت شما با همچین مشکلاتی ایجاد شده، با یکسری درمان های خانگی مانند استفاده از یخ کاملا قابل درمان است.
اما در برخی مواقع ورم صورت از عوامل دیگری مانند تب، گرما در اطراف محل ورم صورت، درد، قرمزی پوست و تنگی نفس یا تورم در نواحی دیگر ظاهر می شود و می تواند نشانه از بیماری های دیگر باشد.
در این حالت از تورم صورت ممکن است نشان دهنده بیماری های جدی تر مانند عفونت، نارسایی کلیه، بیماری قلبی و یا وجود آلرژی باشد. اگر متوجه ورم صورت با علائم دیگر شدید، بهتر است به پزشک مراجعه کرده و علت اصلی را کشف کنید.
ما در سایت ایران اسکین کر به بررسی دلایلی که باعث ایجاد تورم می شوند را اشاره کرده و سپس راه های درمان را به شما معرفی می کنیم.
دلایل ایجاد ورم صورت
ایجاد ورم صورت ممکن به دلایل مختلفی رخ دهد. ممکن است به اندازه کافی نخوابید و یا بیماری خاصی باعث ورم صورت شده باشد.
خواب زیاد یا کم خوابی
تورم صورت ممکن است زمانی رخ دهد که به اندازه کافی نخوابیده باشید و زمان استراحت شما کم شده باشد. برعکس این موضوع نیز ممکن است اتفاق بیفتد. خواب یا استراحت بیش از حد نیز می تواند باعث ورم صورت شود. توجه به میزان خواب یکی از نکات زیبایی پوست صورت است
فشار طولانی مدت به بالش برای دراز کشیدن می تواند منجر به تورم شود. برای درمان این نوع تورم در صورت می توانید تغییری در سبک زندگی خود انجام دهید، هر گونه تغییر می تواند باعث بهتر شدن وضعیت تورم صورت شود.
بیماری های عفونی
برخی از بیماری های غفونی مانند سینوزیت می توانند باعث بروز ورم صورت شوند. اگر سابقه بیماری های عفونی را دارید توصیه می کنیم حتما به پزشک مراجعه کنید. مصرف قرص های آنتی بیوتیک در بیشتر اوقات کمک کننده هستند.
عوارض دارویی
ورم صورت می تواند در نتیجه مصرف برخی از داروها مانند ضدفشار خون، ضدبارداری و ضد التهاب ایجاد شود. اگر تورم به دلیل عوارض دارویی ایجاد شده باشد، ممکن است در بسیاری از قسمت های بدن مانند پاها یا بازوها نیز دیده شود.
در صورت مشاهده تورم می توانید با پزشک خود در میان بگذارید تا مشخص شود که آیا دارو باید قطع شود یا داروی دیگری جایگزین شود. تورم صورت معمولا پس از درمان صورت بهبود می یابد.
جلوگیری از ورم صورت
بهترین راه جلوگیری از ورم صورت دوری از مواد غذایی یا استفاده از داروهایی است که ممکن است باعث بروز حساسیت و آلرژی شوند. بنابراین بهتر است قبل از مصرف هرگونه برچسب موارد حساسیت زا دارو را بخوانید.
جراحی دندان صورت یا گردن
طبیعی است که بخاطر جراحی های دندان، صورت و گردن صورت شما دچار تورم شود. ممکن است همراه تورم درد و مشکل را در ناحیه مورد نظر تجربه کنند. برای درمان این مشکل معمولا لازم نیست کاری انجام دهید.
تورم ناشی از دندان درد و جراحی صورت معمولا بعد از چند روز خود به خود بهتر می شود. با این وجود اگر متوجه قرمزی، چرک یا سردرد شدید، ممکن است نشانه عفونت باشد. اگر دچار عفونت شدید در اسرع وقت حتما به پزشک مراجعه نمایید.
راه های درمان ورم
اگر ورم شما از دلایل ساده ایجاد شده است، با برخی از روش های خانگی قابل درمان است. شما می توانید از روش های زیر برای درمان قطعی ورم صورت استفاده کنید.
استفاده از کمپرس سرد
شستن صورت با آب سرد یک روش ساده اما موثر برای تسکین ورم پوست صورت است. برای کاهش ورم در ناحیه مورد نظر، مخصوصا در مواردی که بر اثر التهاب ضربه یا جراحی ایجاد شده، استفاده از کمپرس آب سرد روی محل تورم استفاده کنید.
بعد از قرار دادن کمپرس آب سرد به صورت دایره ای روی صورت ماساژ دهید. سردی کمپرس به انقباض رگ های خونی و کاهش جریان خون در محل تورم صورت کمک می کند. نتیجه انقباض رگ های خونی و کاهش جریان خون باعث کاهش تورم خواهد شد.
آب بنوشید و ورزش کنید
نوشیدن آب کافی سطح هیدراته شدن بدن شما را افزایش می دهد و با نوشیدن مقدار زیادی آب در طول روز و انجام ورزش روزانه می تواند تاثیر زیادی در کاهش ورم صورت داشته باشد. ورزش صبحگاهی گردش خون را بهبود می بخشد و تولید ادرار را افزایش می دهد که باعث آسان تر شدن دفع مایعات شود. همچنین خوردن آب و هیدارته کردن بدن یکی از راز های داشتن پوست صاف و شفاف است.
استفاده از داروهای ادرار آور
یکی دیگر از گزینه های کاهش تورم صورت، مصرف داروهای ادرار آور مانند فوروزماید و آلداکتون است که فقط باید طبق تجویز پزشک مصرف شوند. این داروها این داروها کلیه ها را تحریک می کنند تا خون را با سرعت بیشتری تصفیه کنند تا سدیم و مایعات را از طریق ادرار دفع شود.
ماساژ و تخلیه غدد لنفاوی
تخلیه غدد لنفاوی یک راه حل طبیعی برای کاهش تورم است. ماساژ غدد لنفاوی باید توسط یک متخصص ماساژ و دارای تجربه انجام شود.
خودداری از نوشیدن الکل
شاید باور نکنید اما نوشیدن مداوم الکل ممکن است باعث ورم صورت شود. خوردن الکل می تواند باعث گشاد شدن عروق خونی شود. در نتیجه گشاد شدن عروق خونی، رگ های زیر پوست ضخیم تر شده و در نهایت باعث ورم و پف شدن صورت می شود.
مصرف کم نمک
نمک به دلیل داشتن سدیم می تواند باعث ورم صورت شود. سدیم موجود در بدن باعث کمک به عملکرد عضلات و اعصاب و کنترل فشار خون می شود. اما مصرف زیاد نمک باعث احتباس مایعات شده و باعث ورم صورت می شود.
اگر روزانه از غذاهایی که حاوی نمک زیادی هستند استفاده می کنید، مصرف آن ها را به حداقل برسانید. این غذاها در نهایت باعث شده که میزان سدیم در بدن افزایش یافته و ورم صورت روز به روز بیشتر شود.
سخن آخر
اگر به تازگی متوجه ورم صورت خود شده اید، نیازی به نگرانی نیست. با تغییر تغذیه و سبک زندگی خود می تواند به سمت بهبودی بروید. اما اگر ورم صورت به دلایل دیگری مانند بیماری و حساسیت ایجاد شده حتما لازم است که به پزشک متخصص مراجعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید